Tatuoinnit

Tatuointien ikäraja on 18 vuotta. Ajanvaraus paikanpäällä tai ottamalla yhteyttä haluamaasi artistiin.
Tatuointi suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnitellessa huomioimme asiakkaan toiveet, tatuoinnin koon sekä sijainnin.

Tatuointien tekoon käytämme kertakäyttöisiä, steriloituja neuloja. Värit ovat vegaanisia ja EU-hyväksyttyjä.

Hyvä tietää ennen tatuointitoimenpidettä
Tatuoitavaksi kannattaa saapua hyvin levänneenä ja hyväkuntoisena. Väsyneenä kivunsietokyky on matalampi, jolloin tatuoiminen sattuu enemmän. Krapulaisena, flunssaisena, kuumeisena tai muuta tautia sairastaessa ei tulisi teettää tatuointia, sillä keho tarvitsee energiaa tatuoinnin parantumiseen. Päihtynyt tai tarttuvaa tautia sairastava ei saa tulla tatuoitavaksi lainkaan.

Tatuointiliikkeessä huolehditaan tarkasti hygieniasta ja aseptiikasta. Myös sinun tulisi kiinnittää huomiota hygieniaan ja saapua paikalle puhtaana ja puhtaissa vaatteissa; Likainen iho ja -vaatteet voivat toimia bakteerien kasvualustana. Tatuointiaikaa varten kannattaa pukeutua mukaviin ja löysiin vaatteisiin, jotka saa helposti tatuointialueelta pois ja joiden mahdollinen tahraantuminen ei haittaa.

Suunnilleen tuntia ennen tatuointitoimenpidettä tulisi syödä ja juoda hyvin. Matala verensokeri voi aiheuttaa huonovointisuutta, heikotusta ja mahdollisesti tajunnan menetyksen. Eväitä kannattaa varata mukaan, mikäli tiedossa on pidempi tatuointi-istunto.

Tatuoija voi ottaa valokuvia valmistuneesta tatuoinnista. Kuvia voidaan käyttää markkinointitarkoituksiin esim. tatuointiliikkeen verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram jne.) Keskustelethan tatuoijan kanssa, mikäli et halua tatuointisi kuvia julkaistavaksi.

Tatuoinnin hoito-ohje

Käsittele parantuvaa tatuointia aina puhtain käsin.
Haavakalvo
• Voit pitää haavakalvoa 1-5 päivää. Kalvo suojaa tuoretta tatuointia epäpuhtauksilta ja sen kanssa voi käydä suihkussa. Tatuoinnista voi erittyä kalvon alle värikylläistä kudosnestettä; Kudosneste ei haittaa tatuoinnin parantumista, mutta kalvo kannattaa poistaa jos nestettä kertyy runsaasti.
• Kalvo ei jousta yhtä paljoa kuin iho; Yritä välttää asentoja, joissa kalvo kiristää tai puristaa. Poista kalvo, jos se alkaa ärsyttää tai tuntuu muuten epämukavalta.
• Poista kalvo vetämällä sitä rauhalliseen tahtiin ihoa vasten. Huuhtele tatuointi lopuksi haalealla vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Muunlainen side
Poista side 1-4 tunnin kuluttua. Side suojaa tatuointia epäpuhtauksia sillä välin, kun rupi kehittyy tatuoinnin pinnalle. Kun olet poistanut siteen, huuhtele tatuointi haalealla vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Poistettuasi haavakalvon tai siteen:
• Levitä tatuoinnin päälle ohut kerros tatuoinnin hoitoon tarkoitettua voidetta. Sopiva rasvauksen määrä riippuu käytettävästä voiteesta, yleisimmin ohut kerros 2-3 kertaa päivässä riittää. Hiero voide huolellisesti niin, että se imeytyy kunnolla. Älä rasvaa liikaa, sillä liian paksu kerros tukkii ihohuokoset ja voi aiheuttaa näppylää. Jatka rasvausta, kunnes tatuointi on kokonaan parantunut.
• Tatuointi on avohaava, joka saattaa tulehtua, mikäli siihen pääsee vieraita bakteereja. Tatuointi paranee nopeimmin, mikäli se on ilman kanssa tekemisissä. Pidä tatuointi puhtaana äläkä peitä sitä tuorekelmulla tai tiukoilla vaatteilla.
• Pese tatuointi päivittäin haalealla vedellä ja pH-neutraalilla saippualla. Hiero varovasti kämmenellä, älä käytä pesusientä tai muuta apuvälinettä.
• Älä käytä desinfiointiaineita tatuoinnin säännöllisessä puhdistuksessa, sillä ne kuivattavat ihoa ja tappavat myös parantumista edistäviä bakteereja.
• Tatuoinnin päälle kehittyy ohut rupi. Anna sen irrota itsestään, älä revi tai raavi jotta tatuointi ei vaurioidu. Mikäli tatuointi kutisee, taputtelu ja rasvaaminen voi auttaa. On normaalia, että tatuoinnista näyttää lähtevän väriä parantumisen aikana.
• Vältä uimista, saunomista, kylpemistä, aurinkoa, runsasta hikoilua sekä tatuoinnin hauduttamista sen paranemisen aikana. Runsasta aurinkoa ja solariumia tulee välttää myös tatuoinnin parannuttua vähintään kuukauden ajan, sillä vasta tatuoitu iho palaa herkästi.
• Tatuointi on parantumisen alkuvaiheessa kosketusarka ja saattaa syyhyttää, punottaa tai olla turvonnut. • Erityisen voimakas arkuus, punoitus, turvotus ja märkiminen voivat kuitenkin olla merkkejä tulehtumisesta tai allergisesta reaktiosta. Otathan tällöin välittömästi yhteyttä tatuoijaasi ja tarvittaessa myös lääkäriin.
• Mikäli sinulla herää kysymyksiä tatuointiin ja sen hoitoon liittyen, olethan ensisijaisesti yhteydessä tatuoijaasi!

Lisätietoja tatuointien riskeistä, hygieniasta ja hoidosta löydät FTAA:n sivuilta:
https://www.ftaa.fi/tatuointitietoa/

Ajanvaraus ja varausehdot

Ajan voit varata vierailemalla studiolla aukioloaikojen puitteissa, varaamalla konsultaatioajan nettiajanvarauksesta tai ottamalla suoraan yhteyttä haluamaasi artistiin.

Ajanvarauksen yhteydessä perimme varausmaksun 50-100€. Varausmaksu huomioidaan tatuoinnin kokonaishinnassa. Varausmaksua ei palauteta. Varausmaksu on tatuointikohtainen. Mikäli asiakas haluaa vaihtaa tatuoinnin aihetta, varausmaksu peritään uudelleen.

Aikaa voi siirtään, mutta kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Muissa tapauksissa tatuoijalla on oikeus periä 50% tatuoinnin hinnasta.

Tekijänoikeudet tatuointiluonnokseen on aina tatuoijalla. Mikäli asiakas ei ota tatuointia, on tatuoijalla oikeus tehdä luonnoksen mukainen tatuointi toiselle henkilölle. Asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää luonnosta ellei toisin ole sovittu.

Teea

TXT/Whatsapp 050 330 2345
Sähköposti teea@tc-ink.fi
Insta DM @teea_tattoo_piercing

Marianne

TXT/Whatsapp 050 330 2246
Sähköposti marianne@tc-ink.fi
Insta DM @marianne_tcink